фото прес-служби ТОДА

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, зустріч з представниками китайської компанії Cofco провели голова облдержадміністрації Степан Барна, в.о. директора департаменту агропромислового розвитку ТОДА Володимир Стахів, заступник голови ТОДА Ігор Вонс, директор ТОВ «Україна» Олег Крижовачук, начальник управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Оксана Качурівська та директор Агенції регіонального розвитку Тернопільської області Володимир Василевський.

Предстваники дочірньої компанії Cofco провели зустріч в рамках ознайомчої програми, спрямованої на розуміння потреб і реалій України. 

«Маємо досить потужного регіонального інвестора, але інтенсивно працюємо й над залученням інвестицій з-за кордону. На території області потужно представлений аграрний сектор, який формує приблизно 80% валового внутрішнього продукту і динамічно розвивається. Минулий рік був досить хорошим точки зору врожаю. У нашій області було зібрано більше ніж 3 млн т зернових культур. Бізнес Тернопільської області зацікавлений збільшення кількості елеваторів для його зберігання. На цей момент загальна потужність наявних елеваторів становить близько 1,7 млн т. Є державна підтримка, передбачається 30% відшкодування вартості будівництва зерносховища», – розповів китайським гостям очільник області.

Відео дня

Як повідомив представник компанії Cofco Пенг Мінуей, їхня команда вже інвестувала в споруди для зберігання та обробки зерна в Миколаєві та Одесі. 

«Ми є дочірньою компанією COFCO Corporation і працюємо у різних напрямках. Зокрема це вирішення питань щодо зберігання зерна, співфінансування зерносховищ, залучення інвестицій. Ми зацікавлені у створенні спільного проекту з Тернопільською областю», – акцентував Мінуей. 

фото прес-служби ТОДА

Водночас Барна підкреслив, що для області є важливими експортнозорієнтовані проекти, прозора сплата податків і реєстрація суб’єктів господарювання на території області.

«Якщо ці пункти будуть враховані, то інвестори отримають супровід в реалізації майбутніх інвестиційних проектів», – запевнив керівник області. 

Як зазначив в.о. директора департаменту агропромислового розвитку ТОДА Володимир Стахів, зараз вже напрацьовано 10 проектів щодо будівництва зерносховищ, загальна ємкість яких становить 250 тис. т. Присутні домовились, що представники фірми Cofco зможуть з ними ознайомитися та разом з представниками ТОДА обрати оптимальні варіанти співпраці. 

Довідка УНІАН. Китайська зернова корпорація COFCO Corporation – один з найбільших виробників, переробників і трейдерів сільськогосподарської продукції. Вона має представництва в більш ніж 140 країнах по всьому світу і володіє глобальною торгівельною мережею, потужностями для виробництва, зберігання і логістики сільгосппродукції.