Священики відслужили молебень, після чого відбувся мітинг / УНИАН

У Тернополі відбулися урочистості з нагоди 76-ої річниці Акту відновлення Української держави та 110-річчя від дня народження Головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Урочистості з нагоди 110-річчя від дня народження Романа Шухевича / УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, участь у заході біля пам’ятника відомому українському політичному та військовому діячеві, активістові ОУН Ярославу Стецьку взяли представники місцевої влади, громадськості, духовенства.

Читайте такожУ Тернополі відзначили 105-ту річницю з дня народження провідника ОУН Ярослава Стецька

Відео дня

Священики відслужили молебень, після чого відбувся мітинг.

Урочистості з нагоди 110-річчя від дня народження Романа Шухевича / УНІАН

«Дуже багато поколінь українців віддали своє життя, виборюючи державність. Цей період був надзвичайно складним і тепер ми можемо його оцінювати лише через епохи та особистості. Саме тому, коли сьогодні згадуємо період 1941 року і спроби української еліти на чолі з Ярославом Стецьком відновити українську державність, розуміємо, що це є свідченням того, що всупереч диктаторським режимам, Україна все-таки виборола свою незалежність», – сказав під час виступу голова ТОДА Степан Барна.

Читайте такожУ Тернополі відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції (фото)

При цьому він закликав усіх зробити все для того, аби відстоювати здобуту незалежну державу та європейські цінності.

«Відчуваючи відповідальність перед багатьма поколіннями борців, котрі віддавали і віддають свої життя і здоров’я у бліндажах, ми маємо розуміти, що зміни в державі починаються із кожного з нас. Тому сьогодні в день відновлення української держави, в день народження Романа Шухевича закликаю всіх, пам’ятаючи про них, усвідомлювати свій обов’язок та відповідальності перед Україною», – наголосив Барна.