Сюжет дня : Оскар 2018

Оскар 2018

В ніч з 4 на 5 березня 2018 року в Лос-Анджелесі відбудеться 90-а церемонія нагородження кінопремією "Оскар" - однією з найпрестижніших кінонагород.

Цього року в номінації за кращий фільм змагатимуться картини "Дюнкерк", "Леді-Птаха", "Назви мене своїм ім'я", "Пастка", "Примарна нитка", "Секретне досьє", "Темні часи", "Три білборди за межами Еббінґа, Міссурі" та "Форма води".

На звання кращого режисера претендують Пол Томас Андерсон ("Примарна нитка"), Грета Гервіг ("Леді-Птаха"), Крістофер Нолан ("Дюнкерк"), Джордан Піл ("Пастка") та Гільєрмо дель Торо ("Форма води").

В номінації на премію в категорії "Найкращий актор" зійдуться Дензел Вашингтон ("Ромен Дж. Ізраел, адвокат", за роль Ромена Дж. Ізраела), Деніел Дей-Льюїс ("Примарна нитка" за роль Рейнольдса Вудкока), Деніел Калуя ("Пастка" за роль Кріса Вашингтона), Гері Олдмен ("Темні часи" за роль Вінстона Черчилля), Тімоті Шалемей ("Назви мене своїм ім'ям" за роль Еліо Перлмана).

На звання найкращої акторки претедують Френсіс Мак-Дорманд ("Три білборди за межами Еббінґа, Міссурі" за роль Мілдред Гейз), Марго Роббі ("Я, Тоня" за роль Тоні Гардінг), Сірша Ронан ("Леді-Птаха" за роль Крістін Макферсон), Меріл Стріп ("Секретне досьє" за роль Кей Грем), Саллі Гокінс ("Форма води" за роль Елайзи Еспозіто).

Загалом, найбільше номінацій мають "Форма води" (13), "Дюнкерк (8) та "Три білборди за межами Еббінґа, Міссурі" (7).

Новини Оскара 2018

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся