Подорожувати екологічно може кожен / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

В останні роки все більше туристів починають замислюватися про те, щоб мінімізувати шкоду навколишньому середовищу від подорожей. Частина відпускників пересідають з літаків на потяги, а частина намагається поєднувати приємне з корисним, приносячи користь місцевим громадам.

Однак є і менш глобальні речі, які під силу кожному туристу. Туристичний портал Enjoy Travel дав мандрівникам сім корисних порад, як зробити свої подорожі більш екологічними.

1. Скажіть "ні" одноразовим речам. Організуйте своє харчування в дорозі так, щоб максимально скоротити використання одноразового посуду. Можна харчуватися в закладах, де їжу подають в багаторазовому посуді, а можна готувати собі їжу на кухні самостійно, також використовую такі прибори.

Відео дня

2. Беріть з собою багаторазові речі. Візьміть з собою з дому багаторазові столові прибори, посуд та інші необхідні вам предмети, наприклад, чашку, пляшку для води, ложку, виделку, ніж, сумки та інше. Так ви не тільки зменшите кількість виробленого сміття, а й іноді навіть заощадите гроші, оскільки в багатьох місцях клієнтам надають знижку, якщо вони беруть товар у власний контейнер або чашку.

3. Переходьте на цифрові технології. Завантаження посадкових талонів та інших документів на свої пристрої замість їх роздруківки також допомагає зменшити відходи. Те саме стосується завантаження книг та журналів замість того, щоб брати матеріали для читання в аеропорту. Якщо ви все-таки не можете відмовитися від книги в м'якій обкладинці, подумайте про те, щоб зайти до місцевої бібліотеки та взяти книгу в оренду.

4. Упакуйте zero waste туалетні приналежності. З одного боку, мова йде про мило, шампуні та зубні пасти, які не містять шкідливих відходів і не тестуються на тваринах. Особливо це актуально для тих, хто збирається відпочивати на природі. З іншого боку, мова йде про багаторазові тюбики, в які можна заливати необхідні вам засоби.

5. Враховуйте тип вашого проживання. Бронювання житла з власною кухнею або кемпінгом – чудовий спосіб зменшити відходи. Ви можете робити покупки на ринках, купуючи продукти без пластикової упаковки, і готувати їжу самостійно, що виключає відходи в точках на винос і в ресторанах. Вам також буде легше переробляти та компостувати сміття, якщо ви не зупинитесь у готелі. Якщо ви не можете відмовитися від зручності та комфорту готелів, шукайте ті, які мають екологічну чи зелену політику.

6. Вибирайте екологічно свідомі авіакомпанії. Як би вам не хотілося повністю відмовитися від авіаперельотів, іноді це просто об'єктивно неможливо. Проте, можна віддавати перевагу авіакомпаніям, які скорочують кількість одноразового пластику на своїх рейсах. Якщо ви візьмете з собою власну маску для очей, навушники та ковдру, ви також зможете зменшити відходи під час польоту.

7. Проведіть дослідження. Дослідіть місце призначення, щоб знати місцеві правила переробки відходів, ресторани та кафе з нульовими відходами, а також робити оптові покупки в супермаркетах та на фермерських ринках.

Як повідомляв УНІАН, раніше видання Conde Nast Traveller назвало 20 туристичних тенденцій, які, ймовірно, будуть домінувати в 2024 році. Є серед них і запит на екологічність, сталий розвиток і близькість до природи.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.