Чоловік, який пережив напад акули, дав туристам кілька важливих порад / фото ua.depositphotos.com

Серфінгіст і фотограф поділився порадами про те, як люди можуть уникнути нападу акули. 44-річний Майк Кутс сам став жертвою атаки хижака у підлітковому віці і дивом вижив. 

Як пише Mail Online, чоловік втратив праву ногу біля литки, коли його вкусила тигрова акула на Гаваях у 1997 році. Під час нападу він втратив стільки крові, що лікарі сказали, що він мав померти. Однак замість того, щоб боятися цих хижаків, Майк став захисником акул і присвятив своє життя їх заворожуючим фотографіям.

Поплававши з акулами протягом останніх двох десятиліть, Майк зрозумів, що є важливі речі, які в жодному разі не варто робити, якщо ви зустрінете акулу.

Відео дня

"Найбезпечніший спосіб бути під водою з акулами — мати чітку видимість і багато зорового контакту з акулами. Вони хижаки в засідці, і якщо вони знають, що ви знаєте, що вони там, – це набагато безпечніше", – наголосив він.

Ще одна важлива порада – не брикатися у воді. Акули реагують на звуки хлюпання і вважають, що ви – поранена тварина. 

"Не брикайся, і не панікуй, а якщо ти під водою – завжди дивись на акулу і здавайся великим", – наголосив Майк.

Величезна помилка – відвертатися від цих істот, повертаючись до акул спиною.

Крім того, є певні ознаки, які допоможуть вам зрозуміти, що акула готується до нападу. За словами фотографа, вони опускають грудні плавники, вигинають тіло та пливуть безладно. 

При цьому Майк наголосив, що більшість людей вважають, що акула нападе, щойно входять у воду, і це – найбільш далеке від істини твердження. Насправді ж страх перед цими хижаками дещо гіперболізований, не в останню чергу – завдяки кінематографу. 

Напади акул

Останніми місяцями у ЗМІ дедалі частіше зʼявляються повідомлення про напади акул на туристів. За статистикою, ризики стати жертвою нападу більше в час, коли в небі яскравий місяць, вранці або в суботу. 

І хоча атаки акул – явище рідке, вони все ж є доволі резонансними інцидентами. У серпні повідомлялося, що в Нью-Йорку акула вперше за 60 років напала на людину. Жертвою хижачки стала українка – акула відкусила 9 кілограмів плоті.

Вас також можуть зацікавити новини: