Зоряне небо у Намібії / Фото: korostelev - LiveJournal

Намібія - цивілізована і безпечна за європейськими мірками країна. Це колишня німецька колонія, в якій крім темношкірого населення живуть також нащадки європейців. На перший погляд, німців і німецького порядку в Намібії більше, ніж у самій Німеччині.

Читайте такожВічно теплий і гостинний Кіпр: висококласний відпочинок за українськими цінами

У Намібії низький рівень злочинності, хороша епідеміологічна обстановка, так що немає необхідності робити щеплення від малярії та жовтої лихоманки. Для тих, хто ще не відкрив для себе Африку, Намібія може стати ідеальною країною для знайомства з новим континентом, розповідає на сторінках НВ мандрівник зі стажем Максим Шахалов.

Відео дня

До подорожі він почав готуватися за півроку. По-перше, оголосив про свою ідею на сторінці в Facebook, щоб зібрати команду однодумців. Досить швидко зібралася компанія.

"Ми прилетіли в Віндхук, де були заброньовані наші автомобілі. Звідти шлях лежав на північ країни, до національних парків Етоша і Ватерберг, де серед первозданної природи проживає величезна різноманітність диких звірів", - розповідає Максим.

Читайте такожБезвіз для українців 2019: які країни легко доступні для туристів з України

Тут можна зустріти чотири види з великої п'ятірки - лева, слона, носорога та леопарда.

"Ми були раді поганяти пустельними берегами, випробувавши можливості джипа на віражах та пісках. Будучи на океані, ми побували у місці, де живуть морські котики - Cape Seal Cross. Тут можна побачити тисячі особин, які б'ються, сплять, ліниво позіхають та ревуть одночасно", - каже Максим.

У Свакопмунді відмінна кухня з свіжих морепродуктів, можна також замовити страви з м'яса зебри, орікс і навіть крокодила. У ресторанах столики треба бронювати за кілька місяців.

Пустеля Наміб - ще одне місце, яке must-see хоч раз у житті. Тут знаходяться найвищі дюни на планеті, серед яких химерно застигли чорні дерева мертвого озера Dead Vlei.

Намібія — одне з кращих місць для спостереження за зірками. Величезні території і невелика кількість міст, не створюють засвічення, приваблюють сюди астрономів з усього світу. Вони з'їжджаються на плато Хакос висотою 1.850 м, щоб тижні безперервно вдивлятися через телескопи в зоряне небо.

На астрофермі Hakos astrofarm є всі умови для проживання та спостереження за зірками. Ми теж зупинилися Hakos astrofarm і в момент повного місяця були тут зовсім самі.

"Незважаючи на те, що Місяць не кращий супутник астрономів, ми все одно отримали масу вражень від такого проведення часу", - додав мандрівник.