SkyUp запустить сезонні рейси з аеропорту «Харків» в аеропорт Шарджа / Фото facebook.com/skyup.airlines

Українська авіакомпанія SkyUp с 2 березня по 11 травня виконуватиме міжнародні сезонні рейси з міжнародного аеропорту «Харків» в аеропорт Шарджа (ОАЕ).

Про це повідомила прес-служба авіакомпанії.

Читайте такожSkyUp з травня запустить чартерні рейсі з Миколаєва на турецький курорт

Відео дня

Зазначається, що рейси здійснюватимуться щосуботи о 10:30 з аеропорту «Харків», а з аеропорту Шарджі о 18:40 за місцевим часом.

Стандартна ціна на квиток в один бік стартує від 3999 грн без багажу.

За словами генерального директора компанії SkyUp Airlines Євгена Хайнацького, після завершення ремонту в аеропорту Дубая планується запустити рейс Харків - Дубаї (ОАЕ).

«У 2018 році аеропорт «Харків» збільшив пасажиропотік на 19% порівняно з 2017 роком. Ми бачимо великий потенціал регіону, тому в 2019 році розширюємо нашу співпрацю. Зараз ми відкриваємо сезонний регулярний рейс Харків - Шарджа (ОАЕ) -Харків, а після завершення ремонту в аеропорту Дубая плануємо запустити рейс Харків - Дубай (ОАЕ) - Харків. Все це - кроки реалізації стратегії розширення польотної програми SkyUp Airlines з регіонів України. Наша основна мета - зробити авіаподорожі максимально доступними для українців», - зазначив Хайнацкий.

Як повідомляв УНІАН, у грудні українська авіакомпанія SkyUp почала виконувати міжнародні чартерні рейси з Миколаєва до Єгипту.

Авіакомпанія SkyUp зареєстрована в Києві в 2016 році, а засновником є компанія «ACS-Україна» Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор Join Up!

Миколаївський аеропорт побудований у 1944 році і протягом тривалого часу використовувався як військовий, для Збройних Сил СРСР. Пізніше почав виконувати функції цивільного аеропорту. Останній регулярний рейс було здійснено навесні 2013 року. В 2016 році аеропорт був відключений від енергопостачання за борги.

У 2017 році все майно комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Миколаїв» було передано на баланс КП «Агентство розвитку», яке реорганізовано в КП «Миколаївський міжнародний аеропорт».

Лоукостер SkyUp за неповний 2018 рік перевіз 441,6 тисячі пасажирів і виконав понад 2,3 тисячі комерційних рейсів.