Ризик вітрильної подорожі можна звести до мінімуму / Фото з відкритих джерел

Подолавши відстань від Канарських до Карибських островів за 19 днів, вдвічі швидше за Колумба, ми кинули якір у бухті Барбадосу, а потім відзначили цю подію, відкоркувавши пляшку непоганого вина і порізавши сало, куплене на Бессарабці. Так описує свою подорож Атлантикою програміст та яхтсмен Сергій Толкунський на сторінках НВ.

Читайте такожЗапаморочливо і красиво: казкова поїздка на гору Монсеррат під Барселоною

Ми, четверо хлопців і одна дівчина, йдемо на яхті через Атлантику і тримаємо курс на острів Барбадос. Десятьма днями раніше, 20 листопада 2018 року, яхта Аврора відчалює від Канарських островів. Для нас, "хворих" яхтингом, перейти Атлантику — як для альпініста підкорити вершину. Аврора всього 14 м в довжину — значно менше плавучих палаців олігархів. У нас немає вертолітного майданчика, зате є вітрила, а в холодильнику холоне пляшка вина на вечерю, розповідає яхтсмен.

Відео дня

Вже через добу земля зникає, а разом з нею зникають мобільне покриття і можливість отримати прогноз погоди. Тепер сподіватися можна тільки на прихильність океану і досвід інших мореплавців.

Виявляється, навіть в такій справі, як вітрильна подорож, можна звести ризик до мінімуму. Тропічні урагани, люто обрушуються на Карибські острови влітку, взимку беруть тайм-аут.

Колумбу знадобилося трохи більше місяця, щоб перейти з Канарських островів на Карибські. Ми ж, озброївшись супутниковими картами, справляємося швидше: вже через 19 днів після старту кидаємо якір у бухті Барбадосу. Ура, нарешті земля! Відкорковуємо святкову пляшку і закушуємо купленим на Бессарабці салом — воно теж перетнули океан. Подорож, разом з перельотами, паливом, продуктами та обладнанням яхти, коштувала 2 500 євро з людини.

За ці гроші можна злітати в дорогий готель або, просочившись сіллю до коренів волосся, відчути себе новим Колумбом. Бар на Барбадосі, де збираються яхтсмени, прикрашають прапори різних країн. Спускаємо з яхти український, який всю дорогу підказував нам напрямок вітру, і вішаємо його поруч. Кажуть, хороша прикмета.

Повний матеріал про подорож Атлантикої читайте у свіжому номері журналу "Новое время".