Ілюстрація REUTERS

Авіакомпанія Scandinavian Airlines System c 26 жовтня 2019 року запустить перший прямий авіарейс з Києва до Осло (Норвегія).

Читайте такожBritish Airways припиняє польоти між Лондоном і Києвом

Як повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України, польоти авіакомпанії в Осло будуть виконуватися тричі на тиждень - щовівторка, щочетверга та щосуботи.

Відео дня

За словами посла України в Норвегії В'ячеслава Яцюка, це рішення є ще одним відображенням істотного зміцнення українсько-норвезьких відносин в останні роки, що, у свою чергу, мало наслідком безпрецедентну активізацію контактів між людьми, в тому числі, взаємних поїздок між Україною і Норвегією.

"Водночас є всі підстави очікувати, що відкриття вже через кілька місяців прямого авіарейсу між Києвом і Осло допоможе ще більше посилити взаємодію та обміни між нашими двома країнами", - цитує прес-служба українського дипломата.

Відповідно до системи бронювання авіакомпанії, перельоти будуть здійснюватися з аеропорту "Бориспіль" о 14:00. Тривалість польоту становитиме 2 години 50 хвилин.

Ціна квитка на рейс 26 жовтня становить 2691 гривня в одному напрямку.

Скандинавські авіалінії (Scandinavian Airlines System, SAS) - мультинаціональна авіакомпанія (Данія, Норвегія і Швеція), провідний перевізник Скандинавських країн, базується в Стокгольмі (Швеція). Член-засновник Star Alliance. Засновник Air Greenland, Linjeflyg, Spanair, Thai Airways International, а також колишнього чартерного оператора Scanair Scanair. В SAS три основних хаба - Копенгаген, Стокгольм-Арланда та Осло. Флот авіакомпанії SAS складається з 164 літаків.