Гройсман доручив розібратися із ситуацією довкола SkyUp / фото SkyUp

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення у правовому полі вирішити питання продовження роботи авіакомпанії SkyUp, ліцензію якої призупинив суд.

Про це він сказав на засіданні Кабінету міністрів, передає РБК-Україна. Гройсман запевнив у тому, що поважає український суд, оскільки це незалежна гілка влади.

"Я не хочу впливати на українські суди, але іноді деякі індивідууми судової системи приймають рішення, які на голову не налазять", - сказав він.

Відео дня

Прем'єр нагадав, що Баришівський районний суд призупинив ліцензію авіакомпанії SkyUp.

"Поважаючи судову владу і не втручаючись в судову систему, хочу сказати, що у деяких індивідуумів є конфлікт зі здоровим глуздом. Ми почали створювати цифрову митницю, суд заборонив... Ми почали залучати інвестиції на державне майно - суд зупинив нам це. Це все зупинено, це призводить до проблем й відсутності інвестицій", - заявив Гройсман.

Читайте такожSkyUp розказала про затримку чотирьох авіарейсів

Він доручив Мін'юсту підготувати за всіма такими випадками персональний лист до всіх органів судової влади і на ім'я президента. "Я буду все робити, щоб нова Верховна рада прийняла правильні закони, щоб ми отримали судову владу з високим рівнем поваги до суспільства", - сказав прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, Баришівський суд Київської області виніс ухвалу про призупинення дії ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines.

У документі наголошується, що таке рішення було прийнято у зв'язку з позовом Пасенко Оксани, з посиланням на системне невиконання зобов'язань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіаційної безпеки. У свою чергу, в авіакомпанії SkyUp вже повідомили, що цю ухвалу було оскаржено SkyUp в Київському апеляційному суді 5 червня 2019 року.

"Найближчим час ухвала має бути переглянута в апеляційному порядку, оскільки не має під собою жодних законних підстав. Ми очікуємо законного рішення. Крім того, суд цієї інстанції не мав права виносити ухвалу щодо призупинення дії ліцензії на право здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом, оскільки регуляторами у сфері авіаперевезень є Міністерство інфраструктури України й Державіаслужба України", - зазначили в прес-службі перевізника.

Нагадаємо, раніше несправність одного з літаків авіакомпанії SkyUp Airlines призвела до затримки восьми рейсів у різних напрямках, які повинні були відбутися 14 травня.

Також кілька днів тому через несправність під час польоту літак рейсу PQ 7119 з Києва в Шарм-ель-Шейх, що тільки надійшов в авіакомпанію і виконував свій перший комерційний політ у лівреї SkyUp, повернувся в аеропорт вильоту. Це спричинило низку затримок на інших рейсах, які повинен був виконувати цей борт.

Довідка УНІАН. Авіакомпанія SkyUp зареєстрована в Києві в 2016 році, а засновником є компанія "ACS-Україна" Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор Join Up.