В аеропорту Львів хочуть збільшити пропускну здатність / Фото avianews.com

Аеропорт Львів з 24 червня відновить обслуговування регулярних рейсів в старому терміналі, який не використовувався для цих цілей з 2012 року.

Читайте такожНа реконструкцію аеропорту в Дніпрі вирішили виділити 200 млн грн

Як повідомили на підприємстві, на першому етапі старий аеровокзал буде приймати пасажирів «Мотор Січ». Ця авіакомпанія першою погодилася перевести обслуговування своїх рейсів в стару будівлю.

Відео дня

За допомогою такого кроку в аеропорту Львова хочуть збільшити пропускну здатність зони прильоту нового терміналу, побудованого до Євро-2012.

Зараз зали видачі багажу в ньому має тільки два конвеєра, один з яких резервується для внутрішніх рейсів, що створює незручності для пасажирів міжнародних рейсів, так як їхня кількість значно перевищує кількість пасажирів внутрішніх рейсів.

Протягом 2-3 тижнів аеропорт Львів також розраховує почати обслуговування чартерних міжнародних рейсів в старому терміналі. Як уточнила avianews.com гендиректор підприємства Тетяна Романовська, у цьому випадку рейси будуть обслуговуватися як на приліт, так і на виліт.

Згідно з початковим проектом, новий термінал, який в аеропорту Львів будували до Євро-2012, повинен був обслуговувати тільки міжнародні рейси. Пізніше, у ході будівництва, зробили перепланування для включення в новий комплекс зони вильоту і прильоту внутрішніх рейсів.

У 2012 році в новий термінал перевели обслуговування вильоту і прильоту всіх регулярних і чартерних рейсів, тоді як старий аеровокзал обслуговував спеціальні та VIP-рейси.