В аеропорту Ріміні стався інцидент з птахом / Ілюстрація REUTERS

Щонайменше два рейси української авіакомпанії SkyUp 5 серпня 2019 року затримаються з причин безпеки.

Про це повідомляється на сайті авіакомпанії.

Зокрема, вчасно не вилетять рейси PQ 716 «Ріміні - Одеса» і PQ 102 «Одеса - Київ».

Відео дня

Читайте такожРейс переносили 6 разів: українські туристи застрягли в італійському аеропорту (фото)

«При заході на посадку в Ріміні (Італія - ред.), птах потрапив у фюзеляж і погнув його. Для проведення всіх технічних формальностей та отримання дозволу на зліт, потрібно близько 12-14 годин. Таким чином, рейс PQ 716 «Ріміні - Одеса» затримується на відповідний час», - повідомляють у прес-службі SkyUp.

В зв'язку з затримкою цього рейсу, також затримується рейс PQ 102 «Одеса - Київ», який повинен був виконати цей же літак.

При цьому в авіакомпанії запевнили, що подбали про пасажирів обох затриманих рейсів.

Так, пасажирів рейсу PQ 716 «Ріміні - Одеса» відвезли в готель, де вони будуть чекати вильоту. Також авіакомпанія надає їм всі послуги, передбачені правилами перевезень пасажирів у разі затримки авіарейсів - напої, харчування та трансфер.

Для виконання рейсу PQ 102 «Одеса - Київ» у SkyUp надали замінний борт, але він розрахований на 149 пасажирів, замість 189. Ще 40 пасажирам авіакомпанії запропонували два варіанти рішення: трансфер до Києва на автобусі з компенсацією вартості квитків на літак або ж дочекатися літака з Ріміні та полетіти в Київ. У другому випадку авіакомпанія надасть пасажирам розміщення в готелі та харчування.

Водночас, чи буде зміна в розкладі інших рейсів, в авіакомпанії пообіцяли повідомити додатково, коли будемо відповідна інформація.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, на початку липня 2019 року через поломки двох літаків авіакомпанії SkyUp довелося перенести майже два десятки рейсів.