Львів може боротись за право приймати зимову Олімпіаду / фото city-adm.lviv.ua

Львів готовий поборотись за право приймати зимові Олімпійські ігри у 2030 році та проводити юнацькі зимові Олімпійські ігри 2028 року.

Читайте такожУ Росії похвалилися дозволом брати участь в Олімпіаді-2020

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, таку заяву зробив міський голова Львова Андрій Садовий під час відкритої зустрічі з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою.

Відео дня

«Коли проводяться Олімпійські ігри, для Міжнародного олімпійського комітету дуже важливою є інфраструктура міста, адже більшість фінансових затрат на проведення змагань — це, власне, інфраструктурна складова, яка залишається й опісля. Так сталося і після Євро-2012: сьогодні Львів має сучасний стадіон, сучасні дороги», - зазначив мер міста.

Садовий наголосив, що для якісного проведення заходу такого рівня Україні ще слід багато попрацювати.

«Втім, ще є достатньо часу, щоб досягти такого стану, а в контексті роботи, яку попередньо було проведено, Львів вже має певні думки та напрацювання, які можуть стати основою для подальшої роботи», - вважає він.

Міський голова наголосив, що у місті є збудований стадіон «Арена Львів» і його часткова модернізація дасть змогу йому бути тим місцем, де можна проводити відкриття Олімпіади.

«Також в нас зарезервована ділянка для великого медіа-центру, а це практично виставковий зал. Тобто це споруди подвійного призначення. Ну, і не забуваємо, звичайно, про наші Карпати. Були проведені дуже серйозні дослідження, серйозні підготовчі роботи. Тобто це буде таких 3−4 локації Львівщини, можливо ще Франківська область зможе долучитися. Тому ми зараз це все реанімовуємо. Головне, що є благословення Національного олімпійського комітету», - сказав Садовий.

Як повідомляв УНІАН, у липні президент Володимир Зеленський на території державного підприємства «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» заявив, що Україні необхідно розробити стратегічний план, щоб претендувати на проведення Олімпійських ігор.

Зі свого боку президент НОК Сергій Бубка зазначив, що найближчі Олімпійські ігри, на проведення яких Україна може подавати заявку, – це зимова Олімпіада у 2030 році чи літня – у 2032 році.

Водночас Бубка зазначив, що наразі найбільш реалістично провести в Україні одні з наступних зимових чи літніх юнацьких Олімпійських ігор.