«Укрзалізниця» планує протягом 5 років запустити 10 нових поїздів "Інтерсіті+" / Фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» планує протягом найближчих п'яти років удвічі збільшити кількість швидкісних поїздів класу "Інтерсіті+".

Читайте такожВ Европу на поїзді: чи є в українців альтернатива авіатранспорту

Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на голову правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова.

Відео дня

«Завдання уряду на наступні 5 років - збільшити на 10 одиниць кількість рухомого складу, що використовується на швидкісних маршрутах. Таким чином, ми вдвічі збільшимо парк цих поїздів і зможемо запропонувати нашим клієнтам найкращий сервіс», - цитує прес-служба Кравцова.

Крім цього, Кравцов нагадав, що «Укрзалізниця» встановила рекорд з виконання капітально-відновлювального ремонту пасажирських вагонів.

«Ми змогли модернізувати близько 200 пасажирських вагонів, це рекорд за останні 7 років. Цього року ми плануємо таким ремонтом оновити близько 40 вагонів. Крім того, до кінця року ми отримаємо перший вироблений в Україні дизель-поїзд, який плануємо поставити на маршрут в аеропорт «Бориспіль», - повідомив він.

Як повідомляв УНІАН, «Укрзалізниця» планує до кінця року запустити новий потяг українського виробництва за маршрутом - від залізничного вокзалу (Київ) до міжнародного аеропорту «Бориспіль» (Київська область).

Крім того, з 27 жовтня 2019 року «Укрзалізниця» запустила додатковий нічний поїзд від «Борисполя» до залізничного вокзалу Києва.