У музеї діятиме три нові виставки / museum.kh.ua

Харківський історичний музей імені Сумцова можна відвідати з 22 до 24 січня безкоштовно у зв’язку з відзначенням 100-річчя з дня його заснування.

Про це йдеться на сайті музею.

До ювілею в музеї відкрили три нові виставки: Слобожани; Калейдоскоп музейних скарбів у вимірі часу; Традиції та просвітництво.

Відео дня

Вони присвячені 100-річній історії музею, особливостям його розвитку в різні епохи, еволюції від початку XX століття. Виставка «Калейдоскоп музейних скарбів у вимірі часу» відбудеться в музеї вперше за кілька десятків років й розсекретить музейні експонати, які ніколи раніше ще не демонструвалися відвідувачам.

Читайте такожУкраїнський курорт потрапив до списку найкращих бюджетних оздоровчих напрямів Східної Європи

Серед іншого буде представлено обладнання, на якому майстри робили фотографії, що отримали нагороди на виставках в Європі наприкінці XIX століття; камінний годинник, виготовлений у Франції у другій половині XVIII століття, що побутував у маєтку Харитоненка Наталівка; раніше невідомий широкому загалу автопортрет С.І.Васильківського.

Нові виставки включатимуть інтерактивні зони для спілкування з відвідувачами та зворотного зв’язку. Отримана інформація допоможе музейникам зрозуміти, в якому напрямку розвивати музей і чим залучати відвідувачів надалі.

Крім того, спеціально до 100-річчя відзначення Нацбанк випустив ювілейну монету номіналом 5 гривень, а «Укрпошта» – марку.

Довідка УНІАН. Харківський історичний музей засновано у січні 1920 року. Колекція нараховує більш ніж 330 тисяч експонатів. Щорічно заклад відвідує понад 200 тисяч туристів.