Ілюстрація REUTERS

Президент Володимир Зеленський закликав українців у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу в світі займатися внутрішнім туризмом.

Читайте такожІдеї для подорожей по Україні навесні: нацпарк "Синевир" назвав п'ять своїх найцікавіших локацій (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час зустрічі з евакуйованими з Китаю українцями та іноземцями, які перебували в обсервації в медичному центрі в Нових Санжарах на Полтавщині.

Відео дня

«Побудьте трішки в Україні, це дуже важливо. Зараз той час, коли можна займатися туризмом всередині нашої країни. Ви бачите, що, навіть порівняно з багатьма країнами Європи, у нас найменша кількість цих випадків (інфікування новим коронавірусом – УНІАН), і ми це контролюємо», - заявив він.

«Я вважаю, що в нас прекрасна країна, і в нас багато прекрасних містечок і місць, де можна нормально відпочити якийсь час, поки ця вірусна історія пройде, а вона обов’язково пройде», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

20 лютого 45 українців і 27 іноземців, евакуйованих з міста Ухань, помістили на 14-денну обсервацію в медичному центрі «Нові Санжари». Термін обсервації завершується сьогодні, 5 березня.