Ілюстрація / REUTERS

Молдова з завтрашнього дня, 10 березня, вводить заборону на в'їзд іноземців, які прибувають до країни літаком.

Прем'єр-міністр республіки Іон Кіку розповів, що на борт літаків, що летять в Кишинів з країн, в яких є випадки зараження коронавірусом, будуть пускати лише громадян Молдови, пише NewsMaker.

"Із завтрашнього дня ми теж маємо намір ввести обмежувальні заходи. У зонах ризику ми будемо пускати на борт лише громадян Молдови. Ми не можемо повністю заборонити польоти з цих країни. Якщо зробимо це, люди все одно будуть приїжджати на мікроавтобусах в ще гіршому стані", - сказав прем'єр Молдови.

Відео дня

За його словами, Молдова не може заборонити своїм громадянам повертатися додому.

"Це наші люди, і ми зобов'язані пустити їх додому. Тобто зараз ми не припинимо польоти. Скільки триватиме цей етап, складно сказати. Думаю, проблема не вирішиться швидко", - зазначив Кіку.

Читайте такожУ літаку із зараженою коронавірусом громадянкою Молдови були українці

Раніше президент країни Ігор Додон заявив, що повне припинення польотів в Італію передчасне, оскільки в країні підтверджено лише один випадок зараження новим різновидом коронавірусу COVID-19.

"Наприклад, Румунія обмежила польоти в країни, де відзначені спалахи вірусу. Ми обговорили це питання і пропонуємо поки заборонити транзит через Молдову громадянам інших країн, які приїхали з зон, де відзначені спалахи коронавірусу. Якщо Румунія заборонить польоти з Італії, більш мільйона румунів, які працюють в Італії, будуть їздити в Румунію через Молдову. Ми станемо додатковою зоною ризику і транзиту. Тому до повної заборони польотів в Кишинів Італії та інших країн ми розглядаємо можливість дозволити в'їжджати в країну лише громадянам Молдови, які хочуть повернутися додому", - сказав Додон.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні ввечері стало відомо про двох жертв коронавірусу в Німеччині.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.