Ілюстрація / REUTERS

З 13 березня Молдова припиняє повітряне сполучення з Іспанією та Францією та з цих країн через розповсюдження нового коронавірусу SARS-CoV-2. А з 15 березня обмеження пошириться й на інші європейські країни.

Як повідомляє Громадське з посиланням на NewsMaker, таке рішення в п’ятницю, 13 березня, ухвалила Національна комісія надзвичайних ситуацій в охороні здоров’я Молдови.

Окрім того, з неділі, 15 березня, Молдова призупинить польоти в решту країн Європи та польоти з них.

Відео дня

Читайте такожСловаччина закрила кордони: скасовано кілька потягів з України та автобусне сполучення

«Ми оцінили ситуацію і змушені прийняти більш радикальні та необхідні заходи, рекомендовані в таких ситуаціях. Тому, відповідно до рішення комісії, відсьогодні з 12 годин ночі припиняються польоти ще у дві країни, де спостерігається епідемія коронавірусу, — Іспанія і Франція», — зазначив прем’єр-міністр Молдови Іон Кіку за підсумками засідання Нацкомісії з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я.

Кіку також додав, що з неділі (15 березня), з 12 години ночі також припиняється повітряне сполучення з рештою європейських країн.

Іноземців на борт літаків, що летять до Молдови, не пускатимуть — за винятком акредитованих дипломатів, осіб без громадянства й іноземців, які постійно проживають у Молдові.

Що стосується закриття наземних митних пунктів, то, за словами молдовського прем’єра, ведуться консультації з владою України й Молдови, де також вирішили закрити низку прикордонних пропускних пунктів.

За останніми даними, в Молдові зафіксовано три випадки зараження новим коронавірусом SARS-CoV-2.

За останніми даними, кількість інфікованих SARS-CoV-2 у світі зросла до 135 232. Від захворювань, які викликає коронавірус SARS-CoV-2, у світі померла 4 981 людина. Водночас одужали 69 642 інфікованих.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.