Українці з різних країн прагнуть повернутися додому / скріншот

Повернення додому чекають більш ніж 20 тисяч українців, що опинилися за кордоном. Такі дані має Міністерство закордонних справ України.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожНімеччина допоможе евакуювати громадян України з країн Латинської Америки

Зокрема, понад тисяча туристів застрягли на Балі й Кіпрі. 120 - у Домінікані та на Шрі-Ланці також із нетерпінням чекають на евакуацію.

Забирають з-за кордону наших співвітчизників не лише літаками, але й потягами. "Укрзалізниця" призначила два евакуаційні поїзди із Польщі – вони прибудуть сьогодні. Днями прилітають два борти з Нью-Йорка і Торонто. Так, зі США і Канади  хочуть повернутися більше людей, ніж є місць у літаку.

Єдине діюче летовище – "Бориспіль" – наразі приймає лише спецрейси. Напередодні тут було вже кілька десятків таких бортів, пасажирам міряють температуру, деяким роблять експрес-тести на коронавірус. Дипломати обіцяють повернути з-за кордону всіх, і їх ретельно перевірять після прибуття на Батьківщину.

Як повідомляв УНІАН, за останніми даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні вже зафіксовано 113 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, із них 4 летальні, 1 пацієнт одужав й уже виписаний з лікарні.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: