Зеленський і Трюдо обговорили лібералізацію візового режиму / Фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністром Канади Джастін Трюдо обговорили спрощення візового режиму між Канадою та Україною.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, під час телефонної розмови було обговорено заходи обох країн з метою протидії коронавірусу та можливості співпраці для подолання пандемії.

"Ми вдячні за гуманітарну допомогу Канади для протидії захворюванню в Україні по лінії гуманітарного фонду ООН розміром 500 тис. канадських доларів", - наголосив Зеленський.

Відео дня

Крім того, президент висловив сподівання на досягнення прогресу в процесі поступової лібералізації Канадою візового режиму для громадян України та запропонував прискорити відповідну двосторонню роботу на рівні урядів.

Читайте такожПодорожі до ЄС: у Кабміні розповіли, що буде з безвізом для українців

"Ми маємо вже зараз окреслити часові рамки початку двостороннього візового діалогу. Можемо розпочати спрощення візового режиму з окремих категорій громадян, наприклад молоді, студентів, як говорили в Торонто торік. Очікуємо на прибуття в Україну групи канадських експертів для моніторингу стану відповідності України візовим критеріям Канади", - запропонував Зеленський.

У відповідь Трюдо зазначив, що, попри складну ситуацію, зараз є можливість переглянути візовий режим для його лібералізації, і над цим треба працювати.

Зеленський висловив подяку прем’єр-міністру Канади за послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві закордонних справ України очікують на прибуття оціночної місії з Канади для вивчення можливості лібералізації візового режиму між країнами.

Місія має визначити рівень відповідності України критеріям включення до списку країн, громадяни яких мають право в’їзду у спрощеному порядку на територію Канади, і визначить подальші кроки, що необхідні.