Шацькі озера - популярне місце відпочинку / фото wikipedia.org/I.vinnykov

Без дискотек, розважальних програм, але з новими туристичними маршрутами. На Шацьких озерах, що на Волині, сезон відпочинку у самому розпалі. Людей значно більше, ніж торік, попри те, що зовсім поряд білоруський кордон. У громаді запевняють, що відпочивати тут  безпечно, однак через воєнний стан є обмеження. Вони стосуються і водойм, і суходолу.

Чому їдуть на Світязь та чи змінився там сервіс, йдеться в сюжеті ТСН. Туристичний сезон на найглибшому озері України стартував цьогоріч із запізненням через погоду. 

Людмила приїхала сюди з доньками з Києва, каже, після двох місяців безсонних ночей вони тут нарешті звикають до тиші. "У нас усі ночі проходять у коридорі, це дуже страшно", - зізнається вона.

Якщо раніше туристи, які приїздили на Шацькі озера, шукали насамперед розваг, то нині усе змінилося: вони хочуть тиші, спокою. Однак розваги тут пропонуються: мандрівки на велосипедах уздовж водойм, а також катання на байдарках. 

Однак через близькість до білоруського кордону їздити та плавати можна тепер тут не всюди,  тож деякі маршрути були змінені. 

Бюджетне житло тут пропонують від 200 грн за людину, а є значно дорожче - 2,5 тис. грн за кімнату.

Де українці можуть відпочити в країні під час війни?

Війна закрила доступ українцям до пляжного відпочинку на березі Чорного та Азовського морів. Узбережжя останнього повністю окуповане росіянами, а чорноморське – недоступне через мінну небезпеку та загрозу ракетних обстрілів.

УНІАН.Туризм дізнавався, яка зараз ситуація на курортах півдня та яку альтернативу морському відпочинку можна обрати.

Вас також можуть зацікавити новини: