Турфірма Thomas Cook Group відновлює роботу / ілюстрація REUTERS

Одна з найбільших і найстаріших туристичних компаній світу, британська Thomas Cook Group, що оголосила себе банкрутом у вересні 2019 року, заявила про повернення на ринок в якості онлайн-турагента.

Читайте такожЖиття після банкрутства: італійський лоукостер Ernest Airlines планує відновити роботу

Як повідомляє The Independent, після краху компанії рік тому, що спричинило втрату робочих місць тисячами співробітників і торкнулося близько 600 тисяч туристів, бренд Thomas Cook був куплений його найбільшим колишнім акціонером, китайською туристичною групою Fosun, за 11 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 14,20 мільйонів доларів).

Відео дня

Оновлена компанія залишилася без власних авіаліній і мережі туристичних агентств High Street, повністю перейшовши в онлайн з використанням старої адреси thomascook.com. Головним виконавчим директором нового підприємства став колишній директор зі стратегії і технологій Thomas Cook Group Алан Френч.

У Thomas Cook запевняють, що вони  "готові до Covid" і спочатку пропонуватимуть відпочинок тільки за тими напрямками, де немає карантину.

Нагадаємо, Thomas Cook Group збанкрутіла 23 вересня 2019 року з боргами в розмірі 9 млрд фунтів стерлінгів після того, як не змогла отримати допомогу ні від найбільшого акціонера Fosun, ні від уряду Великобританії. Британські платники податків заплатили понад 150 мільйонів фунтів стерлінгів за повернення додому відпочиваючих та інші витрати, понесені після оголошення про банкрутство.

Інші новини туризму: