Станом на 16 березня 2022 року Сербія залишалася єдиною країною в Європі, у якої було відкрите небо для Росії / фото ua.depositphotos.com

Авіакомпанія Air Serbia під тиском громадської думки підтримала всесвітні санкції та скасувала рейси до Росії через її військові дії в Україні.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій (ЦТС).

"Кількома днями раніше президент Сербії заявляв, що Air Serbia на тлі західних санкцій щодо Росії та тиску з боку Європейського співтовариства вдвічі скоротить кількість рейсів у РФ - з 15 до 7 на тиждень", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Проте, поки країни ЄС закривали своє небо для російських авіакомпаній, а європейські перевізники перестали літати в Росію, Air Serbia в умовах відсутності конкуренції вирішила багаторазово збільшити пропозицію рейсів до Росії.

Дана поведінка сербів була зустрінута хвилею критики. Компанію Air Serbia звинуватили в проведенні несправедливої політики збагачення на тлі страждань мільйонів українських громадян.

"Сербія - єдина в Європі, у якій відкрите небо стосовно Росії. Заробляти гроші на крові - це не те, що гідно країни - кандидата в ЄС", - цитує ЦТС слова заступника Міністра закордонних справ України Еміне Джапарової.

Зазначається, що станом на зараз на сайті сербського перевізника неможливо придбати квиток на зазначеному напрямку.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Станом на 13 березня Росія через санкції позбулася доступу до половини своїх золотовалютних резервів.
  • Станом на 16 березня 2022 року Сербія залишалася єдиною країною в Європі, у якої було відкрите небо для Росії.