Авіакомпанія SkyUp Airlines з 5 липня скасує рейси по Україні / фото УНІАН

Українська авіакомпанія SkyUp Airlines з 5 липня скасує рейси між Львовом і Харковом, а також з Києва до Львова і Харкова у зв'язку з комерційними причинами.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"SkyUp змінює розклад внутрішніх рейсів: з восьми оголошених раніше рейсів продовжаться п'ять. Скасування рейсів торкнеться польотів між Львовом і Харковом, а також з Києва до Львова і Харкова", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що програма польотів оптимізується у зв'язку із запитами українців і враховує досвід попередніх сезонів.

"Виконання внутрішніх рейсів є соціальним продуктом для SkyUp. Ми хочемо, щоб українці могли швидко і за доступні гроші подорожувати у своїй країні. Запуск таких рейсів для нас можливий при повноцінному відновленні міжнародної польотної програми. Адже недоотримані кошти на внутрішніх рейсах компенсуються за рахунок міжнародних напрямків. Однак на сьогодні міжнародна програма відновлюється лише за трьома напрямками. Авіакомпанія лише починає виконання чартерних програм до Туреччини і Єгипту, а також регулярних рейсів до Албанії. Подальші плани з відновлення міжнародної програми польотів залежать від розвитку ситуації з поширенням пандемії", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожМАУ анонсувала літнє розширення напрямків польотів

У прес-службі відзначили, що українці готові літати за тарифами в ціновому діапазоні 500-800 грн, однак SkyUp працює за лоукост-моделлю і може забезпечувати лише певний відсоток квитків за ціною на рівні 500 грн.

"Зберегти таку вартість на всьому рейсі неможливо, оскільки ПДВ, яке входить до її складу, суттєво збільшує собівартість рейсу. Таким чином ми спостерігаємо таку тенденцію: коли в системі залишаються дорогі квитки, попит на рейс знижується. Відповідно, завантаженість рейсу зменшується. Крім того, на готовність українців запланувати політ істотно впливають і карантинні обмеження, які змушують впроваджувати нові заходи безпеки під час подорожей", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що скасовуються польоти Київ - Львів - Київ: з 06.07 до 15.09, Київ - Харків - Київ: з 06.07 до 15.09, Харків - Львів - Харків: з 05.07 до 15.09.

Також наголошується, що всі пасажири, які придбали квитки на зазначені вище рейси, отримають відшкодування вартості квитків автоматично.

"Відшкодування передбачає грошове повернення повної вартості квитка на банківську карту впродовж тижня. Також авіакомпанія відправить електронною поштою промокод на 10-відсоткову знижку на наступне придбання квитків або послуг на сайті skyup.aero. Додатково звертатися до авіакомпанії із запитом на повернення не потрібно", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше SkyUp Airlines оголосила про відновлення внутрішніх рейсів з 26 червня.