Річкова подорож по Дніпру увійшла в список рекомендованих цього року / УНІАН

Від глибин Амазонки до пишноти Нілу – британське видання The Telegraph склало список з 30 мандрівок річками світу, в які варто вирушити цього літа. І серед рекомендованих напрямків є й Україна.

«Козацькі вершники, вимахуючи шаблями, додають бойового присмаку до цієї 12-денного відкриття вздовж Дніпра через серце України. Прохід водами від Києва до Одеси всіяних схожими на цибулинки куполами соборів й візантійськими іконами, які позначають століття історії. А острови й озера Дніпровської дельти – це скриня зі скарбами дикої природи», - пише The Telegraph.

Видання додає, що Одеса всіяна архітектурними перлинами. І якщо хтось почувається особливо енергійним, йому варто пробігтися по знаменитих Потьомкінських сходах (а сходинок аж 192), які сполучають море і місто.

Відео дня

Читайте такожCNN: У Італії досі є 5 райських островів, вільних від коронавірусуТакож серед рекомендованих річкових мандрівок видання – круїз до Чорного моря тривалістю 14 днів, який пролягає через сім країн вздовж річки Дунай. Все починається в Німеччині. Звідси маршрут пролягає через Австрію, Словаччину, Угорщину, Сербію, Болгарію і Румунію. Дорогою можна роздивитися величні столиці з палацами й замками, схили долини Вахау і величні  Залізні ворота, за якими лежить стежка через Карпатські гори.

Вас також можуть зацікавити новини: