На дні басейну облаштували ціле підводне місто \ фото timeoutdubai.com

Найглибший у світі басейн для дайвінгу під назвою Deep Dive Dubai відкриється в Дубаї в липні. Басейн має глибину понад 60 м і заповнений 14 млн літрів води.

На його дні - ціле підводне місто з покинутими квартирами і бібліотеками, ігровими кімнатами з настільним футболом, велосипедами і стінами, розписаними графіті. Басейн в районі Nad Al Sheba буде пропонувати курси фрідайвінгу і підводного плавання відвідувачам всіх рівнів підготовки.

Директором Deep Dive Dubai став Джаррод Яблонські, світовий рекордсмен з печерного дайвінгу і один з головних світових ентузіастів з плавання з аквалангом.

Відео дня

Читайте такожУ Дубаї відкриють знаменитий музей мадам Тюссо

Для тих, хто не вміє затримувати дихання, в басейні обладнані сухі капсули на глибині 6 м і 21 м, 56 підводних камер охоплюють всі кути, а система освітлення створює у величезному басейні атмосферу кінофільму.

Центр Deep Dive Dubai виконаний у формі гігантської устриці, що відсилає до традицій перлового промислу в ОАЕ. На його території вже розмістилися магазин і ресторан, а пізніше відкриється конференц-зал.

Прісна вода в басейні пропускається кожні шість годин через кремнієві вулканічні породи, обробку ультрафіолетом і систему фільтрів, розроблену НАСА. Температура води підтримується на рівні 30 градусів за Цельсієм.

Оглядові майданчики на нижніх поверхах будівлі дозволяють відвідувачам ресторану бачити пропливаючих повз дайверів, передають russianemirates.com.

Вас також можуть зацікавити новини