У Польщі припинена робота гірськолижних трас та готелів / REUTERS

Із завтрашнього дня і протягом трьох тижнів у Польщі діятимуть додаткові карантинні обмеження, якими призупиняється функціонування інфраструктури гірськолижних трас та обслуговування в готелях.

Читайте такожШвейцарія підтвердила спалахи нового штаму коронавірусу

Про це йдеться у повідомленні Генерального консульства України в Кракові на сайті Міністерства закордонних справ.

Відео дня

"Інформуємо, що від 28 грудня 2020 року на території Республіки Польща вводяться додаткові карантинні обмеження, які будуть діяти до 17 січня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в країні:

  • призупинено обслуговування в готелях (обмеження не стосується обслуговування працівників державних служб, медиків, пацієнтів спеціалізованих лікарень, представників COS (спортсмени), виняток становлять також Готелі для персоналу);
  • призупинено функціонування інфраструктури гірськолижних трас;
  • доступ до спортивної інфраструктури дозволено тільки для осіб, що займаються професійним спортом;
  • встановлено 10-денний карантин для осіб, які в'їжджають до Польщі організованим транспортом;
  • призупинено роботу торгових центрів (обмеження не стосується продуктових магазинів, газетних кіосків, аптек і магазинів засобів гігієни та побутової хімії, перукарень і косметичних салонів, великих меблевих магазинів, що функціонують в окремих приміщеннях);
  • встановлено заборону на вільне переміщення осіб у новорічну ніч: з 19:00 31 Грудня до 6: 00 1 січня (обмеження не стосується осіб, які виконуватимуть службові обов'язки).

Крім того, в країні продовжені обмеження на проведення громадських заходів, не пов'язаних родинними зв'язками учасників яких перевищує 5 осіб; функціонування спортзалів, фітнес-клубів, аквапарків; одночасне перебування в магазинах і релігійних спорудах осіб у кількості, що перевищує 1 на 15 кв. м; функціонування підприємств громадського харчування (реалізація замовлень лише з доставкою).

Також продовжено заборону на самостійне переміщення осіб, які не досягли 16-річного віку (з Понеділка по п'ятницю з 8:00 до 16:00) і заборону проїзду в громадському транспорті в кількості, що перевищує 50% сидячих місць, або 30% всіх місць.

Продовжено та встановлений час обслуговування осіб похилого віку - з 10:00 до 12:00.

Водночас Посольство України в Республіці Польща оприлюднило дані про режим в'їзду громадян України до Польщі.

Зокрема, право на в'їзд мають громадяни України, які є подружжям або дітьми громадян Республіки Польща, або перебувають під постійною опікою громадян Республіки Польща; мають Карту поляка; мають право на постійне або тимчасове проживання на території Республіки Польща; мають право на виконання робіт на території Республіки Польща, студенти та інші категорії громадян.