Чи буде цьогоріч курортний сезон у Затоці? / фото Ольга Робейко, УНІАН

Днями у мережі з'явилося відео, який вигляд має Затока Одеської області після російських атак. Це - популярне серед українців курортне селище міського типу.

Цей ролик в ефірі телемарафону прокоментував голова громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук.  У нього поцікавилися, що ж сьогодні відбувається у Затоці та чи буде в українців хоч якийсь шанс приїхати туди на відпочинок. 

"Чорне море залишається лінією фронту, мінно-вибухова небезпека - актуальна тема. Так от, щодо так званого курортного сезону. Я завжди хочу говорити про сезон відпочинку в умовах воєнного стану. Він має бути!" - каже він.

Що стосується заборони на відвідування узбережжя, то є чинний наказ військового командування півдня та ОВА з минулого року. Наразі моніториться безпекова ситуація й очікується рішення Одеської мерії пропозиції щодо проведення курортного сезону 2023.

"З огляду на це, які пропозиції будуть отримані, яку оцінку цьому дадуть наші військові, вони, власне, й закриють це питання, як все відбуватиметься нинішнього літа", - додав Братчук.

Розмови про пляжний сезон в Одесі та області

Раніше керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк також "скасувала" пляжний відпочинок для одеситів. Все - через мінну небезпеку, наприклад, торік українцю відірвало голову в морі.

Братчук напередодні заявляв, що в Одесі можуть закрити всі морські узбережжя та пляжі для відпочинку задля безпеки місцевого населення.  

Вас також можуть зацікавити новини: