REUTERS

Низка країн, попри карантин, вже заявили про намір відкрити свої курорти влітку, але для туристів готуються обмеження.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Деякі країни вже почали озвучувати конкретні дати відкриття морських курортів. Так, на початку тижня прем'єр-міністр Греції заявив про початок ослаблення карантину і вже до кінця цього тижня пообіцяв оприлюднити рішення з детально прописаними правилами роботи готелів цього літа. З 1 червня відкриваються міські готелі, а вже на початку липня запрацюють сезонні курорти.

Читайте такожМіжнародний туризм може впасти на 80%, це загрожує 120 мільйонам робочих місць - ООН

Грецькі готелі планують заповнювати приблизно на 60%, щоб уникнути натовпів. На пляжі розтягнуть шезлонги - на півтора метри один від одного, в ресторанах розкладуть дезінфектори та рукавички. Шведський стіл залишиться, але біля кожного поставлять по співробітнику і лише він буде мати право насипати в тарілку. У готелях обіцяють збільшити кількість медперсоналу. Для того, щоб зменшити кількість потенційних хворих, всіх будуть перевіряти ще на виході з літака.

В Євросоюзі кажуть, що буде вводитися паспорт здоров'я, але поки це обговорюється. По цьому паспорту здоров'я люди будуть проходити тестування. Не виключено, що перед реєстрацією у всіх перевірятимуть температуру, а на борт літака будуть пускати тільки в масках.

В середині літа готуються зустрічати туристів і турецькі готелі - там обіцяють облаштувати карантинні зони. У них будуть закривати того, хто захворів. На вході будуть вимірювати температуру, а на підлозі наклеять лінії для дотримання дистанції. Їжу в ресторанах буде загороджено перегородками, її буде приносити персонал. Він також буде розносити напої, а кавоварки та автомати для соків винесуть геть. Закритими будуть фітнес-центри і спа-зони. А номери після гостей повинні простояти порожніми мінімум 12 годин.

Читайте такожУ Львові розробили план відновлення туристичної галузі в п'ять етапів

До роботи в умовах пандемії готуються і в Єгипті. Там готелі поки що будуть приймати тільки своїх. Скасовується all inclusive - в ресторанах обіцяють комплексне харчування. Заборонять і кальяни.

До зустрічі туристів посеред літа готуються  в Грузії та на Кіпрі. Туроператори, які сподіваються, що туристичний сезон цього літа таки буде, обіцяють лікувати і оперативно евакуювати свого відпочиваючого, якщо він ослабне. Чекають, що Україна відкриє повітряний простір. Однак, продумують і варіанти, як возити наших туристів машинами і автобусами.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.