Самбір - невеличке місто на Львівщині з типовою західною архітектурою, куди можна втекти від галасу великого міста.

Читайте такожНаварили 75 літрів грибної юшки та показали весілля Довбуша: як Яремче відгуляло День міста (фоторепортаж)

Самбір - доволі старе місто, офіційно засноване ще у 1241 році. Втім, якщо вірити вченим, перші поселення тут існували ще у доісторичні часи. Вплив на нього спочатку мали поляки, а потім австро-угорці. Нині тут проживає трохи менше 35 тисяч людей.

Відео дня

У 2012 році Самбір здобув статус туристичного міста, тоді тут запрацював туристичний центр, який надає інформацію та інші послуги туристам. Також проводиться екскурсія на вежу міської ратуші.

Вид на вежу Самбірської ратуші / Фото УНИАН

До речі, Самбірська ратуша - одна з найцікавіших подібних споруд в Україні. Перша ратуша дерев'яна тут була побудована ще у 14 столітті. Нинішня споруда стала третьою за рахунком на цьому місці - її збудували у стилях ренесанс та класицизм у 1668 році, а у 1844 році відбулася її маштабна реконструкція.

Не менше відомими є годинни ратуші у Самборі - у 1885 році на ратушній вежі вмонтовали годинник, куплений аж у Празі за чималу суму коштів, з боєм та циферблатами на чотири боки. Колись годинник уночі підсвічувався. У 1980 році його відремонтовали, але один з циферблатів залишився недіючим. Якщо піднятися на вежу, то можна навіть побачити механізм у дії.

Годинниковий механізм на вежі Самбірської ратуші / Фото УНИАН

А ще у Самборі затишні вуличкі, такі типові для західноукраїнських містечок, з маленькими старовинними будиночками та затишними кафешками. Можна спокійно блукати містом, час від часу натикаючись на місцеві церкви, кожна з яких заслуговує на увагу.

Вид на Самбір / Фото УНИАН

Самбір знаходиться приблизно в 75 кілометрах від Львова дуже зручно на перехресті автодоріг Львів - Ужгород і Дрогобич - Перемишль. Доїхати сюди можна як потягом, так і автобусом, а також на власному транспорті.

Крім того, в 45 кілометрах від Самбору розташований найбільший лікувальний курорт України - Трускавець, про відпочинок у якому можна почитати у великому матеріалі УНІАН.Туризм.