Британці відзначили послаблення карантину посиденьками в пабі з самого ранку / фото REUTERS

З 12 квітня 2021 року у Великобританії суттєво послабили карантинні обмеження, запроваджені через пандемію коронавірусу.

Читайте також"Борис, хто оплатить рахунок?": як живуть постояльці карантинних готелів у Великобританії (фоторепортаж)

Зокрема, відсьогодні у країні відкрилися магазини, спортклуби, перукарні, публічні бібліотеки, зоопарки та парки атракціонів, а також тераси барів і ресторанів на відкритому повітрі.

Як бачимо у фоторепортажі Reuters, у перший же день послаблення карантину британці вирушили насолоджуватися життям - чимало хто насолоджувався пивом в пабах ще до обіду, а біля магазинів вишукувалися чималі черги. Молодь при цьому активно розважалася у парках атракціонів.

Молодь кинулася штурмувати парк атракціонів Торп в Лондоні / фото REUTERS
У британських пабах аншлаг з самого ранку / фото REUTERS
Публічні бібліотеки теж відчинили свої двері для британців / фото REUTERS

Водночас британцям все ще заборонено виїжджати за кордон без нагальної потреби. Цю норму не планують скасовувати принаймні до середини травня.

Як йдеться у сюжеті ТСН, суворий локдаун у Велокобританії був запроваджений ще в листопаді 2020 року - після появи нового, британського штаму коронавірусу. Тепер в країні нарешті фіксують спад нових випадків захворюваності та смертей, спричинених коронавірусом. При цьому в Британії, навідміну від більшості європейських країн, вакцинація відбувається доволі високими темпами - вже майже 32 мільйони людей (з майже 67 мільонів населення країни) отримали одну дозу і понад 7 мільйонів обидві.

Карантин у різних країнах світу