Маланка в Красноїльську вважається головною Маланкою України / фото УНІАН (Євген Кравс)

У селищі Красноїльськ Чернівецької області ввечері 13 січня 2021 року масовою карнавальною ходою розпочали традиційне святкування Маланки.

Читайте такожЧернівці: колиска української толерантності в очікуванні туристів

Українське народне свято Маланка зазвичай відзначають напередодні «старого» Нового року або святого Василія Великого. Для нього характерні масові гуляння з традиційним переодяганням у тварин і фольклорних персонажів.

Відео дня

У 21 столітті в автентичному вигляді свято Маланки збереглося переважно у селах Галичини, Буковини та Поділля. Одне з найколоритніших святкувань, що має неофіційний статус головної Маланки України, проходить саме у буковинському селищі Красноїльськ.

І хоча столиця Буковини Чернівці цього року через пандемію коронавірусу відмовилася від традиційного фестивалю Маланки, який щороку 15 січня збирає маланкарів з усієї області, жителі невеличких селищ регіону, в тому числі невеличкого селища Красноїльськ на кордоні з Румунією, практично все населення якого - етнічні румуни, все ж вирішили підтримати традицію. Тим паче, що гуляння проходять виключно на вулиці, а більшість учасників мають на обличчях маски.

Інші цікаві фоторепортажі