Грудень кличе вінничан набувати святкового настрою, адже незабаром Новий рік. Цьогоріч Вінниця розпочне святкування з 19 грудня відкриттям ялинки у парку Дружби народів. А головну міську ялинку у центральному парку відкриють 25 грудня.

Про це повідомив вінницький міський голова Володимир Гройсман.

Що стосується власне святкових заходів, то до нас на новорічний саміт приїдуть Діди Морози з 15 країн світу. Вони разом із городянами засвітять новорічну ялинку і впродовж трьох тижнів розважатимуть вінничан на площі біля Літнього теарту. Закордонні колеги окрім пошуків зниклого за дивних обставин нашого Діда Мороза, розповідатимуть про традиції та обряди своїх країн.

Відео дня

Загалом у місті на Новий рік працюватимуть 100 пар Дідів Морозів та Снігуроньок, а в день відкриття ялинки — оркестр із 26 Санта Клаусів.

Місцем, де запанує казка, стане і Майдан Незалежності. Тут постане галерея льодових скульптур, а на будівлі міської ради 25 грудня транслюватимуть 3D-шоу “Пори року”.

На “Парижі” ж знову збудують Ейфелеву вежу в мініатюрі, - аби лише не розтанула.

Мер пообіцяв, що всі три тижні святкувань заходи будуть інтерактивними. Вінничанам запропонують позмагатися у “Санта Клаус-квесті”, працюватиме ковзанка під відкритим небом, пройдуть веселі флеш-моби.

А на Різдво біля ялинки розгорнеться вертеп, виступатимуть фольклорні колективи та працюватиме фестиваль різдвяної кухні “У Гриця на вечорницях”.
Традиційно у новорічну ніч вінничани їздитимуть громадським транспортом безкоштовно, а ще можна буде замовити новорічний екскурсійний трамвайчик.

До речі, міський транспорт цього року обіцяють святково прикрасити. Аби й він робив місто радісним, як і учасники конкурсу “Новорічний настрій”. Переможцям у п'яти  номінаціях за найгарніше прикрашені будівлі мер вручить премії,- від 2 до 5 тисяч гривень.

Вінниця святкуватиме до 14 січня. Міська рада рада порахувала, що святкування Нового року місту коштуватиме 250 тисяч гривень. Із них 120 тис. вже надали меценати.

Знову підтримає місто і Петро Порошенко, надавши вінницьким дітлахам 42 тисячі подарунків із солодощами.