Порошенко підписав закон про воєнний стан в Україні / фото dpsu.gov.ua

Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв заявив, що введення воєнного стану не вплине на життя цивільного населення у Донецькій та Луганській областях.

Про це йдеться у зверненні командувача до мешканців Донецької та Луганської областей, розміщеному на сторінці штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

Він зазначив, що на Донеччині і Луганщині, згідно з указом президента України, вводиться правовий режим воєнного стану.

Відео дня

Наєв зауважив, що він фактично не вплине на життя цивільного населення, адже Донецька і Луганська області майже в такому режимі живуть упродовж останніх кількох років.

«Більшість заходів, які будуть реалізовані в рамках воєнного стану, стосуються військових частин Збройних сил України та інших складових сектору безпеки і оборони, які включені до складу Об'єднаних сил», - наголосив командувач.

За його словами, Об'єднані сили продовжать здійснення заходів із гарантування національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації та правового режиму воєнного стану через відповідні органи військового управління та органи державної влади на місцях і органи місцевого самоврядування.

Читайте такожПорошенко заявив, що воєнний стан в 10 областях України буде діяти до 26 грудня

Наєв повідомив, що у штатному режимі працюють і працюватимуть підприємства та установи, школи, дитсадки, лікарні, об’єкти соціальної сфери, КПВВ тощо. Також залишається без змін порядок перетину блокпостів.

Звертаючись до жителів Донеччини і Луганщини, командувач запевнив, що ситуація в районі проведення ООС повністю контрольована: «Зберігайте спокій. Не збирайте й не розповсюджуйте фейки та плітки, довіряйте лише офіційним джерелам інформації!»

Як повідомляв УНІАН, 26 листопада Верховна Рада затвердила указ президента про введення воєнного стану в низці областей України на 30 днів. За це рішення проголосували 276 народних депутатів.

Воєнний стан введений у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії з 14.00 26 листопада по 14.00 26 грудня 2018 року.

28 листопада Порошенко підписав закон про затвердження указу «Про введення воєнного стану в Україні».