Один військовий Об'єднаних сил загинув та двоє отримали поранення / фото УНІАН

Протягом минулої доби на Донбасі один український військовий загинув, ще два отримали поранення.

Як повідомляється у зведенні прес-центру Операції об'єднаних сил станом на 7:00 2 січня, бойовики 3 рази порушили режим припинення вогню, при цьому зафіксовано 1 випадок використання озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Опорні пункти наших військ були обстріляні з мінометів калібру 82 мм в районі селища Гнутове на Маріупольському напрямку та БМП-1, гранатометів різних систем і стрілецької зброї поблизу хутора Вільний та Новотошківського на Луганському напрямку.

Відео дня

"Протягом минулої доби один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув та двоє отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожНовоспечений голова ОБСЄ через два тижні відвідає Донбас

"У зв’язку з обстрілами позицій Об'єднаних сил збройними формуваннями Російської Федерації та їх найманцями, українські військові вживали адекватних заходів у відповідь з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України", - повідомили в штабі.

Також зазначається, що за даними розвідки, 1 січня одного окупанта було знищено та чотири отримали поранення.

"Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав. Українські військові продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню", - йдеться у звіті ООС.

Нагадаємо, 31 грудня бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню. Двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.