Підрозділи Об'єднаних сил у відповідь на провокації супротивника застосовували чергові вогневі засоби / фото УНІАН

31 грудня бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил в Facebook.

Читайте такожУ штабі ООС розповіли про ситуацію на Донбасі в останній день року

"При цьому зафіксовано три випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами... Протягом минулої доби двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. Підрозділи Об'єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, протягом минулої доби двох окупантів було знищено та трьох поранено", – ідеться в повідомленні.

Відео дня

У зведенні зазначено, що "у зв'язку з обстрілами збройними формуваннями Російської Федерації та їхніми найманцями позицій Об'єднаних сил українські військові вживали адекватних заходів із метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних сил України".

Українські військові і далі надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись водночас умови повного припинення вогню. 

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Останнє, за результатами переговорів у Мінську, почалося з 00.00 29 грудня за київським часом.