Гради зафіксовані під Кришталевим / ru.tsn.ua

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксувала поблизу окупованих Єнакієвого та Луганська важке озброєння, заборонене Мінськими угодами та зосереджене за межами визначених місць зберігання.

Про це повідомили у прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил з посиланням на дані звіту місії.

Читайте такожНа Донеччині бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ

Відео дня

Так, згідно з інформацією, 10 січня безпілотник ОБСЄ зафіксував на північному сході від Донецька озброєння, яке належить найманцям збройних формувань Російської Федерації.

Зокрема, неподалік від Софіївки було виявлено три самохідних гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм), 5 танків (три T-72 и два T-64), а також одну протитанкову гармату (МТ-12 "Рапіра", 100 мм).

Крім того, 11 січня на південному заході від Луганська поблизу Хрустального (колишній Красний Луч) спостерігачі зафіксували зосередження 22 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм).

Також спостерігачі ОБСЄ 11 січня вкотре зафіксували, що на Луганщині у бойовиків в місцях постійного зберігання важкого озброєння досі бракує 17 самохідних гаубиць (2С1), 10 буксируваних гаубиць (дев’ять Д-30 "Жаба", 122 мм) та однієї 2А65 "Мста-Б", 152 мм і 5 РСЗВ (БМ-21).

Як повідомляв УНІАН, від початку поточної доби, 13 січня, бойовики російсько-окупаційних військ 10 раз обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого один український військовослужбовець отримав поранення.