Україна у війні на Донбасі може або перемогти, або капітулювати / фото УНІАН

Війна на Донбасі може закінчитися для України або капітуляцією, або перемогою над Росією, так як режим президента РФ Володимира Путіна не зацікавлений у "розрулюванні" ситуації, що склалася на сході України.

Читайте такожПутін хоче "з'єднання їсти" всю Білорусь - соціолог

Про це повідомляє Главред з посиланням на заяву соціолога, публіциста, автора книги "Система Путіна" Ігоря Эйдмана.

Відео дня

"Є два варіанти: капітуляція України або боротьба з Путіним до його відходу кудись (від влади, в астрал, монастир тощо). Путін не збирається нічого "розрулювати", йому потрібна Україна на колінах. Якщо в конфлікті є дві сторони і одна (Росія) не збирається зупинятися, інша (Україна) - не може зупинити конфлікт в односторонньому порядку. Вона може або піддатися, або перемогти", - вважає Эйдман.

В якості прикладу експерт запропонував представити початок Другої світової війни і напад гітлерівської Німеччини на Польщу.

"Жоден геніальний дипломат, не те, що я, не зможе запропонувати нічого, що було б здатне "розрулити" ситуацію на Донбасі. Наведу приклад. Уявіть - почалася Друга світова війна, німці напали на Польщу... Як можна "розрулити" таку ситуацію? Можлива тільки капітуляція або перемога, знищення Гітлера і його армії", - підсумував він.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував можливість заморозки збройного конфлікту на Донбасі.

"Це буде залежати від Києва, від того, чи буде там у влади партія війни. У цьому випадку шансів на те, що конфлікт припиниться, немає. Навпаки, якщо буде партія миру і дипломатії, тоді є шанс... Справи дійсно кепські... Але, незважаючи на всі проблеми, українці все одно залишаються для нас дуже близьким народом...", - сказав він.