Порошенко попередив про російські "Іскандери" біля українських кордонів / УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація поблизу кордону з Україною розгортає ударні ракетні частини з оперативно-тактичними ракетними комплексами «Іскандер».

Читайте такожВсі загрози РФ стосовно Європи якось "по приколу" - Клімкін

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час виступу на оперативно-стратегічному зборі з керівним складом Збройних сил України в Києві.

«Поблизу наших кордонів формуються та розгортаються ракетні частини, оснащені комплексами «Іскандер», - заявив він.

За словами президента, створення ударних оперативних сил на західному та південно-західному стратегічних напрямках абсолютно нічого спільного з обороною для РФ не має.

«Ми розуміємо, що ці сили призначені для військового удару, і саме до цього готується Кремль», - підкреслив Порошенко.

Раніше в Міноборони у відповідь на запит журналістів УНІАН повідомили, що Росія розташувала поблизу українського кордону не менш як 28 батальйонних тактичних груп.

Напередодні, проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" опублікував розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також - на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали жодним нормам якості, накручувалися в рази.

Цей «товар» за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» продавали на оборонні заводи. Таким способом група нібито отримала від «Укроборонпрому» щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкой».