Військові "ЛДНР" уникають отримання паспортів РФ / фото УНІАН

Військовослужбовці так званих «ЛДНР» з числа місцевих жителів намагаються уникнути отримання російського громадянства.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник з посиланням на українську розвідку.

Читайте такожМЗС вимагає від Росії невідкладно скасувати усі рішення щодо паспортизації громадян України

Відео дня

«Військовослужбовці з числа місцевих жителів намагаються уникнути отримання російського громадянства через позбавлення права вільного виїзду на територію, підконтрольну Україні, та ризик високої імовірності відправки на «передову захищати інтереси Росії», - сказав речник Міноборони.

За словами Мотузяника, російське окупаційне командування вживає активних заходів з прискорення отримання російських паспортів особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, зокрема розгорнуто потужну пропаганду спрощеної процедури надання російського громадянства.

«При цьому до списків на оформлення російських паспортів включаються тільки особи, в яких вилучено документи, що можуть служити для посвідчення особистості (паспорти, військові квитки, водійські посвідчення)», - сказав Мотузяник.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.