Ілюстрація REUTERS

На окупованих територіях Донецької і Луганської областей з появою нового куратора — колишнього посла РФ в Білорусі Михайла Бабича — посилиться контроль ФСБ. Там буде створено перевалочний пункт контрабанди та наркотрафіку в Європу.

Таку думку в інтерв'ю "Фактам" висловив військовий оглядач, головний редактор інтернет-ресурсу "Інформаційний спротив" Юрій Карін.

Читайте такожВатажка "ДНР" терміново викликали до Москви - ЗМІ

Відео дня

Він зазначив, що в планах Кремля створити в "сірій зоні" не тільки осередок для контрабанди й наркотрафіку в країни ЄС, але й міст інфільтрації російської агентури, яка має український паспорт й користується безвізом, на Захід.

За його словами, кураторство чекіста Бабича — це ще один крок на шляху до так званої "автономії" ОРДЛО.

"Виключно ФСБ буде контролювати все, що відбувається на території, що належить Україні. Це і фінансові потоки на відновлення Донбасу, й призначення до місцевих і центральних органів, інші адміністративні моменти", — уточнив Карін.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін прокоментував інформацію про можливе призначення Кремлем "куратором" Донбасу Михайла Бабича, якого Росія в 2016 році хотіла бачити послом в Україні.