Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ Павло Клімкін прокоментував інформацію про можливе призначення Кремлем "куратором" Донбасу Михайла Бабича, якого Росія у 2016 році хотіла бачити послом в Україні.

Про це Клімкін повідомив журналістам у Брюсселі після засідання міністрів закордонних справ держав-членів ЄС та країн-учасниць "Східного партнерства".

Читайте такожПосла Росії в Білорусі, від якого відмовилася Україна, відкличуть з посади - ЗМІ

Відео дня

"Ви знаєте, що президент Росії колись нам намагався нав'язати його (Бабича) як посла. Звичайно, ми це відбили. Я маю більше інформації, ніж можу сказати, але тим не менше, я вважаю, що ми готові до будь-якого розвитку подій. Врешті-решт в Кремлі усі рішення приймає тільки одна людина. Так що, якщо щось змінюється на рівні виконавців, все одно політика за визначенням не зміниться", - зауважив Клімкін.

Також він наголосив, що в Україні розуміють подальшу стратегію Росії після видачі російських паспортів на окупованому Донбасі.

"Ми до цього намагаємося бути готовими", - додав Клімкін.

Довідка УНІАН. 28 липня 2016 року президент РФ своїм указом звільнив Михайла Зурабова з посади посла Росії в Україні. Тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні було призначено Сергія Торопова.

29 липня 2016 року прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Росія запросила агреман на призначення повноважного представника президента РФ у Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича послом в Україні.

3 серпня 2016 року заступник міністра з питань європейської інтеграції України Олена Зеркаль заявила, що питання затвердження нового посла РФ в Україні знято з порядку денного.

4 серпня 2016 року Пєсков заявив, що в Кремлі шкодують, що Україна вирішила знизити рівень дипломатичного представництва РФ у Києві.