Правоохоронці затримали екс-керівника незаконної "ЦВК ДНР" / фото instagram.com/securityservice_ukraine

Правоохоронні органи затримали колишнього самопроголошеного керівника так званої "ЦВК ДНР" Романа Лягіна, що організовував псевдореферендум у 2014 році.

Читайте такожСБУ назвала імена російських військових, які збили літак Іл-76 під Луганськом у 2014 році

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

"ГПУ та СБУ затримали керівника "центральної виборчої комісії ДНР", який в травні 2014 року організовував та проводив так званий референдум ДНР. Громадянину Лягіну інкримінується державна зрада. На все приходить час розплати", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, в окупованому російськими військами Донбасі у травні 2014 року провели незаконний референдум про "незалежність" від України.

Як відомо, Роман Лягін народився у Донецьку, був у лавах "Партії регіонів".

2014 року очолив ЦВК на незаконному "референдумі" про визнання суверенітету самопроголошеної Донецької народної республіки, а з травня 2014 року був "міністром праці та соціальної політики ДНР". Але потім його звільнили через "недбале ставлення до виконання обов'язків і систематичне порушення трудової дисципліни".

У березня 2019 року народний депутат від партії "Самопоміч" Наталія Веселова на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомила про те, що Лягін скористався програмою СБУ "На тебе чекають вдома".  За її інформацією, він буде свідчити про злочини Росії. У СБУ це не підтвердили.