Російський флот стежить за навчаннями Sea Breeze 2019 / Ілюстрація - Міноборони Росії

Кораблі Чорноморського флоту РФ стежать за діями британського есмінця і канадського фрегата, які зайшли в акваторію Чорного моря 2 липня.

Читайте такожSea Breeze 2019: морпіхи США провели показове заняття з тактичної медицини (фото)

Про це повідомляє російське агентство ТАСС, посилаючись на Національний центр управління обороною РФ.

Відео дня

"Сили і засоби Чорноморського флоту стали до стеження за діями есмінця ВМС Великобританії Duncan і фрегата ВМС Канади Toronto, зайшли 2 липня 2019 року в акваторію Чорного моря", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що контроль за суднами НАТО здійснюють малий протичовновий корабель "Касимов" і сторожовий корабель "Пытливый".

Крім того, в регіоні організовано чергування літаків морської авіації, берегових ракетних комплексів "Бал" і "Бастіон". Проводиться радіоелектронний супровід.

Нагадаємо, 1 липня в Україні та акваторії Чорного моря стартували багатонаціональні навчання Sea Breeze – 2019.

Для участі у «Сі Бриз-2019» в Одесу прибули ракетний есмінець USS Carney DDG64 і грузинський катер берегової охорони P23 «Очамчира», болгарський протичовновий корабель «Бадьорий», румунські корвети Lastunul і Contramiral Sebastian. Американський літак C-130J Hercules вже транспортував в Одесу обладнання, а чотиримоторний турбогвинтовий A400 Atlas Королівських Військово-повітряних сил Великобританії доставив бійців морського спецназу. провіант.

Очікується участь кораблів ВМС США, України, Болгарії, Румунії, Туреччини та Грузії. Крім того, поблизу Одеси розгорнуто польовий табір, де знаходяться морські піхотинці.

Маневри будуть проходити в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях і в північно-західній частині Чорного моря. Також пройдуть штурмові тренінги бійців відділів спеціальних дій на воді. Вони будуть включати в себе десантування з вертольота в воду без парашута, висадку з вертольота на судно і острів з допомогою спеціального спускового обладнання.

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що в навчаннях «Сі Бриз-2019» планують взяти участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів та понад 900 військових з різних країн світу.