Ілюстрація REUTERS

На Донбасі від початку сьогоднішньої доби бойовики п'ять разів обстріляли позиції Об'єднаних сил, втрат серед українських військових немає.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Максим Праута.

Читайте такожОкупанти на Донбасі зміцнюють свої позиції по всій лінії зіткнення – ІС

Відео дня

За його словами, на Луганському напрямку противник на початку доби упродовж півгодини обстрілював з боку окупованого населеного пункту Сміле опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані поблизу Кримського, застосувавши міномети калібру 82 мм, озброєння бойової машини піхоти, ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Крім того, з 00:30 ворог майже 20 хвилин вів вогонь із автоматичних гранатометів і стрілецької зброї по позиціях українських захисників біля Зайцевого.

Міномет калібру 82 мм та автоматичні гранатомети окупанти після 11:00 використали під час обстрілу військовослужбовців Збройних сил України, які виконують бойові завдання в районі Новолуганського.

На Донецькому напрямку вночі та зранку було неспокійно неподалік Широкиного, де російсько-окупаційні війська з боку Саханки двічі застосовували стрілецьку зброю.

За наявною інформацією, від початку поточної доби в результаті обстрілів втрат у лавах Об’єднаних сил немає.

Праута додав, що втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються.

Як повідомляв УНІАН, протягом минулої доби, 13 липня, збройні формування РФ 15 разів порушили режим припинення вогню. В результаті ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали поранення.