Представники бойовиків влаштували скандал з українським посадовцем / 5 канал

Заяв про факт перебування представників так званої "ЛНР" Владислава Дейнего та Ольги Кобцевої у зоні відведення українських військ біля КПВВ "Станиця Луганська" до Нацполіції не надходило.

Про це Depo.Донбас повідомила керівник відділу комунікації поліції Луганської області Тетяна Погукай.

"Відповідних заяв до Національної поліції не надходило", - сказала Погукай.

Відео дня

Читайте такожКПВВ "Станиця Луганська" тимчасово змінить графік роботи

Як у свою чергу пояснив співробітник силової структури у Станиці Луганській, навіть якби до поліції або іншого правоохоронного органу надійшло таке повідомлення, правоохоронці були б безсилі щось робити.

"Згідно з умовами розведення сил та засобів у Станиці Луганській, знаходитись силовикам у тій зоні, де вчора були Дейнего і Кобцева - заборонено. Поліція, прокуратура, СБУ чи військові не мають права йти туди зі зброєю і хоча б щось робити. Ніяких слідчих дій, не кажучи вже про затримання людей. Озброєними у цій так званій демілітарізованій зоні можуть бути тільки миротворці. Так що якби хтось і повідомив у поліцію про Дейнего та Кобцеву, нічого б не відбулося. Виходить так, що наші військові відійшли з позицій, поліція та прикордонники знаходяться тільки в КПВВ, а біля зруйнованого мосту - "гуляйполе". І це при тому, що умови розведення мають бути дзеркальними. На тій стороні мосту як були мавпи з автоматами, так нікуди вони і не ділися", - каже співрозмовник.

Як повідомляв УНІАН, представники бойовиків "ЛНР" Владислав Дейнего та Ольга Кобцева, які також представляють цю структуру на переговорах в Мінську, перетнули лінію розмежування в Станиці Луганській та влаштували скандал з головою Станично-Луганської РДА Юрієм Золкіним.