REUTERS

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Перебування добровольчого батальйону ОУН, який офіційно не входить до складу Збройних Сил України, на передовій не дозволяло Україні у повній мірі виконати Мінські домовленості", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожОБСЄ не може підтвердити відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі

Відео дня

Зазначається, що це рішення було прийнято для захисту життя та здоров’я особового складу ЗСУ та безумовного дотримання Мінських домовленостей.

Окрім того, згідно з повідомленням, у подальшому особовому складу батальйону запропоновано увійти до складу ЗСУ офіційним шляхом.

Як повідомляв УНІАН, у Мінську 12 лютого відбулися переговори по врегулювання кризи на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна.

За підсумками переговорів затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей. Крім того, прийнята декларація лідерів України, Франції Німеччини і РФ в підтримку цих заходів.

Серед іншого, нові домовленості, досягнуті "нормандської четвіркою", передбачають припинення вогню на сході України з 00.00 15 лютого, а також відведення всіх важких озброєнь з української території. Крім того, передбачено обмін і звільнення всіх заручників.

15 лютого Порошенко оголосив про припинення вогню, але бойовики весь час порушували режим перемир'я.