Розведення військ не відбулося через обстріли бойовиків / Міністерство оборони України

МЗС РФ закликає до розведення військ у Золотому і Петровському незважаючи на обстріл з боку російських бойовиків.

Про це УНІАН повідомили в департаменті інформації та преси МЗС Росії.

«ЗСУ відмовилися почати розведення сил і засобів у Золотому і Петровському. Згідно з домовленостями, досягнутими минулого тижня у Мінську представниками Києва, Донецька і Луганська, воно мало відновитися 7 жовтня», - заявили у відомстві.

Відео дня

Заявляється, що все це відбувається на тлі шантажу української влади з боку «озброєних нацбатів, які заявили, що вони зриватимуть розведення».

«Це загрожує небезпечною ескалацією напруженості на лінії зіткнення. Закликаємо Київ не допустити цього і виконувати досягнуті домовленості», - заявили в МЗС Росії.

Читайте такожДоба на Донбасі: окупанти 27 разів обстрілювали позиції підрозділів ООС

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську домовилися про початок розведення військ у Петровському і Золотому.

Розведення мало розпочатися 7 жовтня за умови дотримання протягом семи днів режиму тиші, проте бойовики продовжували обстріл.

7 жовтня керівник МЗС України Вадим Пристайко заявив, що розведення сил у районі населених пунктів Петрівське і Золоте відкладається через обстріли контрольованими Росією бойовиками. 6 жовтня представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив, що перспектива саміту в «нормандському форматі» проясниться після підтвердження СММ ОБСЄ розведення сил в Петровському і Золотому.

Він додав, що також перед самітом Україна «повинна імплементувати формулу Штайнмаєра в законодавство».