Розведення сил в Петровському може пройти вже 8 листопада \ фото УНІАН

Розведення сил поблизу Петрівського Донецької області, у разі дотримання режиму тиші, розпочнеться 8 листопада.

Читайте такожРозведення сил і засобів у Петрівському 4 листопада неможливе - штаб ООС

Про це сказав на брифінгу командувач операції Об'єднаних сил (ООС) Володимир Кравченко. «На черзі третя ділянка розведення у районах української Богданівки та окупованого Петрівського, що на Донеччині. Там розведення сил та засобів розпочнеться, як тільки представники ОБСЄ підтвердять дотримання тиші протягом 7 днів. Крайній обстріл ділянки розведення № 3 був зафіксований 29 жовтня та підтверджений у звіті 30 жовтня», - сказав Кравченко.

Відео дня

На прохання представників ЗМІ озвучити очікувану дату початку розведення сил та засобів на цій ділянці він відповів: «…Ми вже надали лист ОБСЄ. 7 листопада приступаємо, 8 листопада практично розводимося, якщо не буде порушення режиму тиші».

Своєю чергою керівник української сторони Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін полковник Олександр Борщевський повідомив, що, якщо обстрілів не буде і 7 листопада ОБСЄ верифікує припинення вогню, то з 12:00 8 листопада Збройні сили зможуть фактично розпочати заходи щодо розведення сил і засобів на цій ділянці.

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що дата початку розведення військ в Петрівському буде переглядатись через обстріли бойовиків, які відбулись на цій ділянці 30 жовтня.

Того ж дня міністр повідомив, що заходи із розведення військ у Золотому завершено, ця територія абсолютно безпечна й перебуває під контролем МВС України. 3 листопада там почався процес розмінування та демонтажу демілітаризованої зони. У штабі ООС заявили, що розмінування біля Золотого-4 триватиме до 9 листопада.

26 серпня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав умови для зустрічі глав держав "нормандського формату". Серед них - розведення сил і засобів біля Станиці Луганської, а також Петрівського та Золотого, а також фіксація «в правовому сенсі» «формули Штайнмаєра».