фото УНІАН

Верховній Раді України пропонують визнати учасниками бойових дій медиків, які працювали під час військових дій в зоні проведення АТО.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту" щодо надання статусу учасника бойових дій медичним працівникам" зареєстровано парламенті під номером 2341, його автором є народний депутат України Ольга Василевська-Смаглюк (фракція «Слуга народу»).

Законопроектом передбачено, що учасниками бойових дій визнаються медичні працівники, які безпосередньо були задіяні для виконання своїх службових обов’язків під час військових дій в зоні проведення антитерористичної операції. Відповідно їм має бути надані відповідні пільги.

Відео дня

Читайте такожЗеленський анонсував найближчим часом ухвалення закону про статус ветерана

В пояснювальній записці до законопроекту сказано, що «багато медичних працівників під час виконання професійних обов'язків стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території, де вони здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, під час проведення операції Об`єднаних сил».

Даний законопроект дасть можливість надати медичним працівникам статус учасника бойових дій.

Василевська-Смаглюк написала у Facebook, що в Україні тисячі медичних працівників , які рятували та продовжують рятувати життя нашим захисникам на лінії розмежування, а вони не отримують статусу учасника бойових дій.

«В той же час, посадові особи органів державної влади, наприклад, прокуратури, подекуди отримують даний статус всього за декілька годин перебування в зоні ООС», - зазначила депутат.

Нагадаємо, народний депутат від «Слуги народу», голова комітету Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що у пропозиціях щодо зміни пільгової системи для учасників бойових дій немає жодної ініціативи про скасування будь-яких пільг військовим, зокрема і контрактникам, заявила